ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Töltött főtt tyúk

2010. június 21. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 nagy tyúk, 2 zsemle, 2 tojás, 3 sárgarépa, 2 fehérrépa, 1-1 kis darab zeller, karalábé és kelkáposzta, vöröshagyma, só, őrölt bors, egész bors, köménymag, babérlevél, 1 mk. majoranna, 1 cs. petrezselyemzöld, 1 ek. olaj, 1 kk. paradicsompüré

Elkészítése:

Egy szép nagy tyúkot megtisztítunk, kívül megsózzuk. Egy evőkanálnyi olajon megpirítunk egy kevés apróra vágott vöröshagymát, belekaparjuk a tyúk máját, hozzáadunk 2 tejben megáztatott, kifacsart és összemorzsolt zsemlét, 2 tojást, és sóval, borssal, mokkakanálnyi majorannával meg egy csokor petrezselyemzölddel ízesítjük. Megtöltjük a tyúk belsejét, a nyílást hústűvel szorosan összetűzzük.

3 szál sárgarépát 2 szál petrezselyemgyökérrel, egy-egy kis darabka karalábéval, zellerrel, kelkáposztával és a tyúk aprólékjával 3 liter vízben feltesszük főni. Szemes borssal, kevés köménymaggal, egy fej vöröshagymával, körömnyi babérlevéllel, kiskanálnyi paradicsompürével (vagy friss paradicsommal, paprikával) ízesítjük, és ha forr, óvatosan belehelyezzük a megtöltött tyúkot. Lassú tűzön jó puhára megfőzzük, majd felszeleteljük, és tálra téve körülrakjuk a szintén felszeletelt töltelékkel meg a kifőtt zöldségekkel.

Savanykás (uborka- vagy meggy-) mártás, esetleg ecetes torma illik hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr672097739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása