Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 12,5 dkg vaj/margarin, 6 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, 1 tasak sütőpor, csipetnyi só; a töltelékhez: 10 + 12 dkg porcukor, 10 dkg mazsola, 50 dkg túró, 2 tasak vaníliás cukor, 2 ek. prézli, 2 ek. porcukor
Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrjuk és téglalapot formálunk belőle, majd fél órára betesszük a hűtőszekrénybe.
A töltelékhez a tojások sárgáját 10 deka porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, beledolgozzuk az áttört túrót és a beáztatott mazsolát, végül beleforgatjuk a 12 deka porcukorral keményre vert tojásfehérjét. A tésztát kb. 25x35 cm-es lapra nyújtjuk, kizsírozott tepsibe terítjük, villával megszurkáljuk és 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
Kivesszük, a tetejét megszórjuk prézlivel, rásimítjuk a túrókrémet, és további 35-40 percig sütjük.
Rombuszokra vágjuk, és a tetejüket meghintjük porcukorral, vagy gránátalma-gyöngyökkel.