ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Tojás pohárban (Oeufs en cocotte)

2010. június 25. - Dyna 122

A cocotte egy különleges cseréplábas, négy kis lábbal, két füllel és szorosan záródó cserépfedővel. Minden kislábasban csak egy tojás fér el. Ilyen edény csak kevés magyar háztartásban található, de pótolható tűzálló üvegből készült csészével vagy jénai tojásfőzővel.

Hozzávalók: tojás, tejföl, vaj, só

Elkészítése:

Az edényt néhány percre sütőbe tesszük. Közben tojásonként egy-egy evőkanál tejfölt megmelegítünk, de nem forraljuk. A már meleg edénybe egy evőkanál tejfölt öntünk, majd óvatosan beleütjük a tojást, ráteszünk egy kávéskanálnyi vajat és sózzuk. Ezután az edényeket forró vízzel teli peremes tepsibe tesszük, lefedjük (ha a tepsinek nincs fedele, akkor alufólia lemezzel), és ezt a vízfürdős tepsit nem túl meleg sütőbe toljuk. Hat-nyolc perc alatt a tojás megdermed. Az edényben tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr612174394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása