ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Gombás sertésragu rösztivel

2010. július 11. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: a raguhoz: 70 dkg sertéscomb, 2 dl száraz fehérbor, 2 paradicsom, 15 dkg gomba, 1 cs. petrezselyemzöld, 2 ek. olaj, só, őrölt bors, ételízesítő, liszt; a rösztihez: 1 kg burgonya, 5 dkg vaj vagy margarin, 1 tojás, szerecsendió, só, zsír

Elkészítése:

70 deka kockára vágott sertéscombot 2 evőkanálnyi olajon megpirítunk, meghintjük sóval, törött borssal, egy csapott evőkanálnyi liszttel és egy csapott kiskanálnyi ételízesítővel. Felengedjük 2 deci száraz fehér borral, jól megkeverjük, nehogy az alja leragadjon (előnyös teflonban készíteni), és beledobunk 2 cikkekre vágott paradicsomot meg egy csokor petrezselyemzöldet (amelyet tálalás előtt eltávolítunk a raguból). Lefedve, időnként megkeverve addig pároljuk, míg a hús meg nem puhult, ha kell, kevés vizet adunk hozzá, nehogy odaégjen. Ha a hús már puha, 15 deka karikára vágott gombát adunk még hozzá, és 5 perces párolás után rövid lével tálaljuk.

Közben van időnk elkészíteni a rösztit: egy kiló burgonyát héjában megfőzünk, megtisztítjuk, és hagyjuk kihűlni. Ekkor a reszelő legnagyobb fokán lereszeljük (vagy káposztagyalun is legyalulhatjuk), és összekeverjük 5 deka olvasztott vajjal (vagy Rama margarinnal,) egy elhabart nyers tojással, meg kevés szerecsendióval. (Nem sózzuk, csak tálalásnál.) Alaposan kizsírozunk egy gyűrűformát vagy kuglófformát, beleöntjük a burgonyakeveréket, és forró sütőben ropogós pirosra megsütjük (30-40 perc a sütés ideje). A kész rösztit a szélén késsel meglazítjuk és tálra borítjuk, a közepén levő üregbe öntve a gombás ragut. (Ha nincs formánk, süthetjük a rösztit kis tepsiben vagy tortaformában, és kiborítva, felszeletelve kínáljuk a raguhoz.)

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr182144265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása