ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Hevesi gulyás

2010. július 15. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg sertésdagadó, 50 dkg kelkáposzta, 50 dkg burgonya, 2 közepes fej vöröshagyma, 1 ek. pirospaprika, 1 kk. paradicsompüré vagy Piros Arany, 1 késhegynyi köménymag, só, 2 ek. olaj

Elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst, meghintjük pirospaprikával, sózzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, és félpuhára pároljuk.

Közben a burgonyát meghámozzuk, apróbb kockákra vágjuk, a kelkáposztát pedig megmosva cikkekre vágjuk. Mindkettőt hozzáadjuk a félig főtt húshoz, köménymaggal ízesítjük. Csak annyi vizet öntünk utána, hogy a hozzávalók megpuhuljanak, s fedő nélkül rövid lére pároljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr932152913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása