ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Bújtatott gomba

2010. július 23. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg gomba, 75 dkg burgonya, tej, 1-2 ek. tejföl, 1 ek. liszt, 2 ek. olaj, vaj, só, őrölt bors, petrezselyemzöld, (20 dkg sonka)

Elkészítése:

Fél kiló gombát megtisztítunk, cikkekre vágunk, és 2 evőkanálnyi forró olajon megforgatva, sózzuk, borsozzuk. Lefedve, lassú tűzön addig pároljuk, míg saját levét el nem főtte, majd meghintjük egy evőkanálnyi liszttel, és annyi tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártássá váljék a leve. Végül 1-2 evőkanálnyi tejföllel meg vagdalt petrezselyemzölddel ízesítjük.

Közben 75 deka burgonyapürét készítünk, felét kivajazott tűzálló tálba terítjük, rásimítjuk a gombát és tetejét ismét burgonyapürével fedjük be. Villával kicifrázzuk a tetejét, és a sütőben, erős felső lángon aranyszínűre pirítjuk a tetejét. Ecetes savanyúság illik hozzá.

(Ha nagy étkű a család, a gombás ragut sonkával gazdagíthatjuk, ilyenkor az olajon először 20 deka laskára vágott sonkát pirítunk meg, és utána tesszük bele a gombát, majd a továbbiakban ugyanúgy készítjük el, akár a sima gombás ragut.)

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr52170972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása