ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Tökkompót

2010. július 25. - Dyna 122

Hozzávalók: tök, citrom, cukor, ecet

Elkészítése:

A kora nyári, fiatal, de azért ropogós tököt kettévágjuk, kimagozzuk, és a húsából karalábékiszúróval kis gömböket kivájunk. Egy rész enyhe ecet, három rész arányban vizet forralunk, és a tökgömböket belevetjük; egyszer hagyjuk felforrni. Utána a tököt tésztaszűrővel kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük és megmérjük. A tök súlyával egyenlő mennyiségű cukrot felforralunk, fele annyi súlyú, karikára vágott héjas citromot beledobunk, és 10 percig főzzük. Ekkor a tököt is belevetjük, egyszer felforraljuk, majd a tüzet elzárva alatta hagyjuk kihűlni.

Másnap a tököt meg a citromot szűrőkanállal kiszedjük, a levét felforraljuk, majd a tököt meg a citromot visszatéve újra felforraljuk. Ezt a következő napon megismételjük, és üvegekbe töltve lekötjük.

Igaz, sok munka van vele, de különlegesen zamatos, mutatós édes befőttet kapunk: a kis gömbökről senki nem mondja meg, hogy "csak" tök.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr42174423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása