ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Gyümölcstorta

2010. július 31. - Dyna 122

Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 18 dkg kristálycukor, 8 dkg margarin, fél csomag sütőpor, 14 dkg liszt; a forma kikenéséhez: vaj, liszt; a töltelékhez: 1 csomag vanília- vagy eperízű főzni való pudingpor, 4-5 ek. kristálycukor, 5 dl tej, fagyasztott vagy friss gyümölcsök, 1 csomag tortazselépor, tejszínhab

Elkészítése:

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral 4-5 perc alatt fehéredésig keverjük. Az olvasztott margarint belecsorgatjuk, a sütőporral összekevert lisztet hozzáadjuk, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kivajazott, belisztezett gyümölcstortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon 180 fokon 25--30 percig sütjük.

A pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük. Még melegen a tortalapra simítjuk.

Ha eperízű pudinggal készítettük, akkor piros gyümölcsökkel, ha vaníliással, akkor kivi- , banán- és narancsszeletekkel rakjuk ki.

Dermedni hagyjuk, végül az előírás szerint elkészített zselével - a vaníliásat színtelennel, az epreset pirossal - bevonjuk. Ha megkocsonyásodott, tejszínhabbal díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr912189395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása