ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Töltött csirke

2010. augusztus 02. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb csirke, 2 zsemle, 2 tojás, 1/2 cs. petrezselyemzöld, 3 ek. olaj, só, őrölt bors

Elkészítése:

A csirkét megtisztítjuk, kibontjuk, félbevágjuk és jól kimossuk, megsózzuk, borsozzuk. Kezünket langyos vízbe mártva a csirke bőrét elválasztjuk a hústól.

A beáztatott zsemlét alaposan kicsavarjuk, hozzáadjuk a tojást, megsózzuk, borsozzuk, és az olajon megpirított finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. A tölteléket jól összedolgozzuk, majd kanállal a csirke mellrészének és combjának a bőre alá töltjük. (Vigyázzunk, ne töltsük túl keményre, mert akkor a bőr sütés közben kiszakad!) Tepsibe tesszük, és a zsiradékkal meglocsoljuk. Középmeleg sütőben megsütjük (45 percig fóliával letakarva, majd a fóliát levéve, saját levével locsolgatva megpirítjuk.)

Párolt rizzsel és savanyúsággal tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr862193221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.