ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Tojás cigányosan (Huevos a la gitanella)

2010. augusztus 03. - Dyna 122

Hozzávalók 2 személyre: 4 vékony szelet kenyér, 4 tojás, 12 szem hámozott mandula, 2 gerezd fokhagyma, sáfrány, 1/2 kk. köménymag, majoranna, olaj, só

Elkészítése:

Lábasba kevés olajat öntünk, és megpirítunk benne 2 gerezd szétnyomott fokhagymát, 12 szem hámozott mandulát és 4 vékony szelet kenyeret. Közben megtörünk egy kevés sáfrányt, 1/2 kávéskanál köménymagot, majorannát. Ehhez hozzáadjuk a pirított fokhagymát, a mandulát és a kenyeret. Most már együtt az egészet apróra zúzzuk. Hozzáöntjük az olajat, amelyben sütöttük, sózzuk és kb. 1 dl forró vízzel felengedjük a masszát. Tűzálló tálba öntjük és - mintha tükörtojást készítenénk - 4 tojást ütünk a tetejére. Addig sütjük, amíg a tojás megszilárdul.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr152218446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása