ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Burgonyás-sajtos muffin

2010. augusztus 11. - Dyna 122

Hozzávalók: 15 dkg finomliszt, 10 dkg burgonyapehely (krumplipürépor), 10 dkg reszelt sajt, 2 kk. sütőpor, 1 mk. szódabikarbóna, csipet só, 1 csokor metélőhagyma, 1/2 mk. reszelt szerecsendió, 1 mk. bors, 1 mk. pirospaprika, 1 tojás, 2 dl tej, 0,5 dl olaj, 1,5-2 dl tejföl; a tetejére: 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A lisztet, a burgonyapüréport, a reszelt sajtot, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, az apróra vágott metélőhagymát, a szerecsendiót, a borsot és a pirospaprikát tálban összeforgatjuk.

Egy nagyobb tálban a tojást a tejjel, az olajjal és a tejföllel jól kikeverjük, majd kanalanként beledolgozzuk a lisztes-sajtos keveréket is.

Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük és a masszával majdnem teletöltjük.

A tetejüket vizes kanállal kissé elsimítgatjuk, majd a reszelt sajttal behintjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C) 18-20 percig sütjük.

A formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr772218623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása