ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Parajos rakott bús

2010. augusztus 13. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg sovány sertéskaraj (vagy pulykamell), 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 2 ek. olaj, 2-3 szem borókabogyó, késhegynyi rozmaring, só, grillfűszer, Piros Arany; a spenótos besamelhez: 2 dl tej, 2 ek. liszt, 2 dkg vaj, 1 csomag mirelit paraj, só, bors; a tetejére: 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 5 dkg reszelt sajt, 1 csipet szerecsendió

Elkészítése:

80 deka sovány, kicsontozott sertéskarajt két evőkanál olajon körös-körül átsütünk, majd sóval vagy grillfűszerrel meghintjük, Piros Arany krémmel megkenjük. Két gerezd fokhagymát, egy fej meghámozott vöröshagymát, 2-3 szem borókabogyót meg késhegynyi őrölt rozmaringot adunk a levébe, és egy kevés vízzel, fedő alatt, kis lángon, a levében időnként megfordítva puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, mindig csak egy kevés vízzel pótoljuk. Ha a hús megpuhult, a zsírjára sütjük, és a pecsenyét kiszedve, nyolc szeletre vágjuk.

Mialatt a hús puhul, két deci tejet két evőkanál liszttel simára keverünk, és két deka vajat beledobva, kevergetve sűrű besamelmártássá főzzük. A tűzről levéve egy csomag felengedett, alaposan kinyomkodott mirelit parajjal keverjük össze, és a pecsenye levének a felét is beleöntjük. Sóval, bőven borssal ízesítjük és ezzel a sűrű krémmel kenjük meg a hússzeletek egyik oldalát. Megkent felükkel felfelé a maradék pecsenyelével kikent tálba, félig egymásra fektetjük, és két deci tejföl, egy tojássárga, csipetnyi reszelt szerecsendió, meg öt deka reszelt sajt keverékével leöntjük. A forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép piros (de sosem barna!) lesz.

Burgonyapüré vagy vajas párolt rizs illik hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr312218781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása