Hozzávalók 4 személyre: 1 nagy vagy 2 kis fej saláta, 10 dkg márványsajt (rokfort), 3 főtt tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek. borecet, 5 ek. olaj, 1 kk. mustár, só, cukor
Elkészítése:
Összezúzunk két gerezd fokhagymát, és két meghámozott, apróra vágott főtt tojással, 1 evőkanál borecettel, öt evőkanál olajjal, kiskanálnyi mustárral, egy kevés sóval meg cukorral összekeverjük.
Egy nagy vagy két kis fej salátát leveleire szedünk, alaposan megmossuk, ujjnyi csíkokra vágjuk, és a mártással összekeverjük. Ezzel alapozzuk a salátástálat, rá 10 dkg kis kockákra vágott márványsajtot (rokfortot) szórunk, és egy cikkekre vágott főtt tojással meg petrezselyemcsokorral díszítjük.