ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Agglegény káposzta

2010. augusztus 15. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg darált sertéshús, 50 dkg hordós savanyúkáposzta (4-5 levéllel), 10 dkg reszelt sajt, 10 dkg füstölt szalonna, 1 kis fej vöröshagyma, 1 ek. liszt, tejföl, 1 csapott kk. pirospaprika, só, bors

Elkészítése:

Fél kiló darált sertéshúst és egy kiló hordós savanyúkáposztát vásárolunk úgy, hogy legyen közötte 4-5 levél is. A húst összegyúrjuk 10 deka reszelt sajttal, megsózzuk, megborsozzuk, és a négyszögletesre vágott káposztalevelekbe csomagoljuk, mint a közönséges töltött káposztát, csak kisebbek lesznek a töltelékek.

10 deka füstölt szalonnát kiolvasztunk, megpirítunk rajta egy kis fej apróra vágott vöröshagymát, meghintjük csapott kiskanálnyi pirospaprikával, és alulra a töltelékeket, felülre a vágott káposztát beletesszük. Kevés vizet öntünk alá, és az egészet puhára pároljuk, végül egy evőkanál liszttel simára kevert tejföllel besűrítjük. Forrón tálaljuk.

Mindig előre készítsük el, és tálalásnál csak a tejfölös habarást végezzük, mert akkor jó a káposzta, ha legalább egyszer fel van melegítve.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr492222808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása