ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Cukkinis-fahéjas szelet

2010. augusztus 18. - Dyna 122

Hozzávalók: 40 dkg reszelt cukkini, 35 dkg rétesliszt, 30 dkg cukor, 4 tojás, 10 dkg darált dió, 10 dkg mazsola, 1 cs. vaníliás cukor, 1 cs. sütőpor, 1 kk. őrölt fahéj, 1 mk. szódabikarbóna, 2 dl olaj, zsiradék a formához

Elkészítése:

Négy egész tojást egy csomag sütőporral, egy csapott mokkáskanálnyi szódabikarbónával, 30 deka cukorral, egy csomag vaníliás cukorral meg két deci olajjal habosra keverünk.

Ezután hozzáadunk 40 deka meghámozott, kimagozott, durvára reszelt cukkinit (tisztán mérve!), 10 deka darált diót, egy csapott kiskanál őrölt fahéjat, végül 35 deka réteslisztet. A lisztből egy keveset elveszünk, ezt 10 deka mazsolával összekeverjük, úgy adjuk a tésztához. Alaposan kizsírozott, kilisztezett nagy püspökkenyér formába (vagy két kisebbe, illetve egy kisebb tepsibe) töltjük, és a forró sütőbe toljuk. Öt percig erős lánggal, majd takarékkal tűpróbáig sütjük, ami akár egy óráig is eltarthat.

Félidőben ajánlatos a tetejére egy tiszta papírlapot borítani, nehogy idő előtt megbarnuljon a tészta. Még melegen deszkára borítjuk, és csak hidegen szeleteljük fel.

Folpackba vagy alufóliába csomagolva sokáig frissen eláll, de a fagyasztást is kiválóan bírja.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr272230544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása