ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Ínyenc túrótorta

2010. augusztus 18. - Dyna 122
Hozzávalók a tésztához: 12 dkg vaj/margarin, 22 dkg liszt, 1 enyhén púpozott tk. sütőpor, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 ek. kakaó; a túrós krémhez: 3 tojás, 15 dkg cukor, 50 dkg túró, 1 tasak vaníliás cukor, 0,5 dl tejszín, 2-3 dkg étkezési keményítő; a trüffelkrémhez: 2 dl tejszín 30 dkg étcsokoládé, 2-3 dkg margarin
 
Elkészítése:
 
A vajat megolvasztjuk, és rövid ideig hűlni hagyjuk.
 
A lisztet a sütőporral, a cukrokkal és a kakaóval összekeverjük, hozzáadjuk a vajat és jól összedolgozzuk. Ne ijedjünk meg, a tészta nem áll össze, morzsalékos marad. Margarinnal kikent, prézlivel behintett 26 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és 30 percre hűtőszekrénybe állítjuk.
 
A túrós krémhez a tojásokat a kétféle cukorral krémesre keverjük, és belevegyítjük a túrót, a keményítőt és a tejszínt, majd a tésztára simítjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 1 órán át sütjük.
 
Közben a tejszínbe tördeljük a csokit, és a margarinnal együtt alacsony hőfokon kevergetve megolvasztjuk. 20 percig hűlni hagyjuk, majd a kihűlt tortára simítjuk és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr462230698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása