ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Gombával töltött hagyma

2010. augusztus 28. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 8-10 db közepes vöröshagyma, 35 dkg gomba, 1 ek. paradicsompüré, 1 ek. olaj, só, őrölt bors, rozmaring

Elkészítése:

Egy evőkanálnyi olajon, fedő alatt, sóval, törött borssal, rozmaringgal ízesítve addig párolunk 35 deka apróra vágott gombát, míg saját levét el nem főtte, majd hozzákeverünk egy púpos evőkanálnyi paradicsompürét.

Kiválogatunk 8-10 egyforma, közepes nagyságú vöröshagymát, megtisztítjuk, tetejükről egy lapot levágunk, és a belsejüket kis éles késsel kiemeljük úgy, hogy csak a három külső réteg maradjon. Az így kapott üreget megtöltjük a paradicsomos gombával, és kiolajozott tűzálló tálra egymás mellé ültetve, lefedjük alufóliával. A sütőben kb. 45 percig sütjük.

Rizzsel és olasz paradicsom-, vagy sajtmártással kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr712254371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása