ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Szilvás gombóc

2010. október 11. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg burgonya, 1 tojás, 1,5 bögre (2,5 dl-es) liszt, szilvabefőtt, porcukor, őrölt fahéj, zsemlemorzsa, 3 ek. margarin

Elkészítése:

A sós vízben főtt, leszűrt, áttört burgonyát lehűtjük, 1 evőkanál margarinnal, a tojással és a liszttel összegyúrjuk. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk. Minden egyes lapra egy-egy szem kimagozott, lecsepegtetett szilvát teszünk. Megszórjuk kevés cukros fahéjjal. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, s enyhén sós vízben addig főzzük, amíg a gombócok fel nem jönnek a víz felszínére.

Közben margarinban zsemlemorzsát pirítunk, és ebben forgatjuk meg a kifőtt gombócokat. Tálalás elő megszórjuk porcukorral vagy fahéjas porcukorral.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr402400897

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: best tubemarco 2019.03.08. 19:43:41

Eladó Calvin Klein volt luxuslakása - Gazdagisztán

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása