ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Burgonyás-sajtos ropogós

2010. október 29. - Dyna 122

Hozzávalók 2 személyre: 1 db nagy burgonya, 1/2 csomag friss leveles tészta, 5 dkg brindza (juhtúró), 5 dkg balkáni sós sajt (juhsajt), 1/2 fej lilahagyma, 1 ek. joghurt, 1 kk. szárított petrezselyem, 1/2 kk. őrölt zöld kardamom, 1 ek. hidegen sajtolt olívaolaj, 1 kk. tengeri só; az öntethez: 1 kk. borsikafű, 1 kk. bazsalikom, 1 kk. szárított zsálya, 1/2 kk. őrölt fehérbors, 1/2 kk. tengeri só, 1 dl hidegen sajtolt olívaolaj

Elkészítése:

A burgonyát megmossuk és milliméteres karikákra szeleteljük. Sós, forró vízben 5 percig főzzük.

Míg fő a burgonya, elkészítjük az öntetet. Egy mozsárban összetörjük a fűszereket, felöntjük az olajjal, jól elkeverjük, és a felét a tésztára kenjük. A tésztával kibélelünk egy kisebb tepsit.

A burgonyát leszűrjük, és egyenként a tésztára rakjuk úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást. Felkarikázzuk a lilahagymát, és a burgonya tetejére tesszük.

Egy edényben elkeverjük a brindzát a sajttal és a joghurttal, hozzáadjuk a petrezselymet és a zöld kardamomot is, majd az egészet egyenletesen elosztjuk a burgonyán. Előmelegített sütőben (180 °C) 25 percig sütjük.

Miután kisült a ropogós, a maradék öntetet is ráöntjük, és azonnal fogyasztjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr212407182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása