ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Fokhagymás göngyölt hús

2010. október 29. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet sertéslapocka vagy 4 csirkemell(filé), 1 doboz paradicsompüré, 1 ek. mustár, vöröshagyma, fokhagyma, só, őrölt bors, babérlevélpor, 2 ek. olaj

Elkészítése:

Vékonyra kiverünk nyolc szelet sertéslapockát, vagy négy kicsontozott, lebőrözött csirkemellet, amiből nyolc hússzeletet vágtunk.

Féldoboznyi paradicsompürét egy evőkanál mustárral simára keverünk, és sóval, őrölt borssal meg babérlevélporral fűszerezzük. A hússzeletek egyik felére kenjük, és erre karikákra vágott vöröshagymát meg nagyon vékonyra szelt fokhagymát terítünk. A húst megkent felével befelé összegöngyöljük, és fogpiszkálóval vagy hústűvel megtűzzük. Két evőkanál olajon körös-körül fehéredésig sütjük, majd egy kevés vizet öntünk alá. A levébe keverjük a maradék féldoboznyi paradicsompürét, meg 2-3 gerezd tört fokhagymát. Kissé megsózzuk, és fedő alatt, a levében időnként megforgatva puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, mindig csak egy kevés vizet öntünk utána, hogy csak sűrű mártása legyen a végén.

Sós vízben főtt spagettivel, vagy párolt rizzsel kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr422407299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása