ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Fűszeres csillagok

2010. október 31. - Dyna 122

Hozzávalók kb. 45 darabhoz: 3 tojásfehérje, 1 tk. citromlé, 15 dkg porcukor, 30 dkg őrölt mandula (vagy dió), 1 narancs héja, 2 ek. kristálycukor, 1 tk. mézeskalácsfűszer (vagy 1/2-1/2 tk. őrölt fahéj és szerecsendió), 10 dkg porcukor, pár csepp rumaroma

Elkészítése:

A narancs héját nagyon apró kockára vágjuk, és 2 evőkanál cukorral és 2 evőkanál vízzel megfőzzük, majd kihűtjük.

Két tojásfehérjét a citromlével kemény habbá verünk. Hozzákeverjük az átszitált porcukrot, majd belekeverjük 2 deka kivételével óvatosan a mandulát, a kandírozott narancshéjat és a fűszereket.

A maradék mandulát egy műanyag fólián szétszórjuk, rátesszük a tésztát és lefedjük egy másik fóliával, majd kb. 4 mm vastagra kinyújtjuk. 15 percnyi száradás után a fóliát levesszük, csillagokat szúrunk ki a tésztából, és sütőpapírral borított lemezre tesszük őket.

A maradék fehérjét kemény habbá verjük, beleszitáljuk a porcukrot, elkeverjük pár csepp rumaromával, és megkenjük vele a csillagokat. 150 °C-os sütőben kb. 20 percig inkább szárítjuk, mint sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr292411731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása