ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Parajleves

2010. október 31. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg zsenge spenót, 3-4 tojás, 2 dl tejföl vagy tejszín, 1 ek. liszt, 1 húsleveskocka, 1 cs. újhagyma, 5 dkg vaj, citromlé, só, fehérbors

Elkészítése:

Megtisztítunk 25 deka zsenge parajt, alaposan megmossuk, majd öt deka vajon, egy kevés sóval meg őrölt fehérborssal, a saját levében puhára pároljuk, zsírjára sütjük. Meghintjük egy púpozott evőkanál finomliszttel, kevergetve kissé megsütjük, majd két deci hideg vízzel felengedve néhány percig forraljuk. Ezután az egészet turmixoljuk, a fazékba visszatöltjük, és még nyolc deci vizet öntünk hozzá. Egy húsleveskockával, pár csepp citromlével ízesítjük, és ha kell, utána sózzuk. Végül a tűzről levéve belevágunk a zöld részével együtt egy csomó újhagymát meg kockákra vágva 2-3 kemény tojást.

A tálba vagy tányérokba egy nyers tojássárgával simára kevert két deci tejfölt vagy tejszínt öntünk, és erre merjük kevergetve a forró levest. Pirított kenyérrel kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr902411641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása