ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Éva-sütemény

2010. november 13. - Dyna 122

Hozzávalók: a tésztához: 45 dkg rétesliszt, 13 dkg cukor, 1,5 ek. méz, 7 dkg margarin (+ a tepsihez), 2 tojás, 1 kk. szódabikarbóna, 1 ek. kakaópor; a krémhez: 1-1 cs. vaníliás és csokoládés pudingpor, tej, 1 cs. vaníliás cukor,  1 ek. kakaópor; a tetejére: 2 ek. kakaópor, 2 ek. cukor, 2 dkg vaj

Elkészítése:

Két egész tojást 13 deka cukorral, hét deka margarinnal, egy kiskanál szódabikarbónával meg másfél evőkanál mézzel habosra keverünk, majd habverővel gőz fölött addig verjük, amíg meg nem melegedett, és beleverünk 45 deka réteslisztet. A gőzről levéve tovább keverjük, és háromfelé osztjuk. Az egyik részbe egy púpos evőkanálnyi kakaót is keverünk, hogy barna legyen. Ezután közepes nagyságú, kizsírozott tepsiben külön-külön három tésztalapot sütünk, és deszkára borítva hűtjük ki.

Közben az előírásnak megfelelően megfőzünk egy vanília ízű meg egy csokoládé ízű pudingot, de csak fele annyi tejet adunk hozzá, mint amennyi a tasakon szerepel, és kihűlni hagyjuk. A vaníliás ízűt egy csomag vaníliás cukorral, a csokoládésat még egy evőkanál kakaóval erősítjük.

Alulra egy sárga tésztalapot fektetünk, ezt a csokoládékrémmel kenjük meg, erre a barna lap kerül, amit a vaníliással vonunk be, majd a tetejére a másik sárga színű tésztalap kerül.

Végül két evőkanál kakaóból két evőkanál cukorral meg egy kevés vízzel sűrű mártást főzünk, és a tűzről levéve két deka vajjal kikeverjük, majd a tésztát ezzel a mázzal bevonjuk. Csak másnap szeleteljük hosszúkás darabokra.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr412445988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása