ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Sólet

2010. november 19. - Dyna 122

Hozzávalók: 1/2 kg bab, 1 kis mellső füstölt csülök, 40 dkg marhalábszár, 1 db libacomb, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma, 1 ek. liszt, pirospaprika, 2 ek. olaj, a díszítéshez: 4 tojás

Elkészítése:

Fél kiló babot egy éjjelen át vízben megáztatunk.

Másnap egy levesesfazékban két evőkanál olajban megpirítunk egy kis fej apróra vágott vöröshagymát, késhegynyi pirospaprikával meghintjük, majd a bab felét a pirított hagymára öntjük. Belerakunk egy kicsi mellső füstölt csülköt, 40 deka marhalábszárat nagyobb darabokra vágva és egy nagy, két darabba vágott, nyers libacombot, meg 3-4 gerezd fokhagymát. A maradék babot a tetejére öntjük, és annyi vízzel öntjük le, hogy a babot egyujjnyira ellepje. Egy csapott evőkanál lisztet a tetejére szórunk, de csak a víz felső rétegével keverjük el, a babot nem bolygatjuk meg. A fazekat lefedve az előmelegített sütőbe toljuk és ha a sólet felforrt, a lángot takarékra állítjuk. Így főzzük legalább egy fél napon keresztül, időnként megvizsgálva, hogy a levét mennyire főtte el: ha kell, egy kevés vízzel pótoljuk, de a végén nem szabad levesesnek lennie.

Négy tojást megmosunk, és ha már a bab meg a hús megpuhult, a babba "ágyazzuk". A fazekat ismét lefedve még legalább 15 percre a sütőbe visszatoljuk.

A forró tálat a sűrű babbal alapozzuk, a feldarabolt húst a tetejére fektetjük és a meghámozott, ketté vágott kemény tojásokkal díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr482468185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása