Hozzávalók (kb. 46 db-hoz): a mézeskalács tésztához: 12 dkg méz, 3 dkg cukor, 6 dkg lágy vaj vagy margarin, 2 tk. Dr. Oetker rum aroma, 1/2 kk. őrölt fahéj, 1 csipet őrölt szegfűszeg, 1 tojás, 28 dkg búzaliszt, 2 kk. Dr. Oetker sütőpor; ezenkívül: 1 tojás, 2 ek. tej; a díszítéshez: 15 dkg marcipánmassza, Dr. Oetker Dekor toll, Dr. Oetker Decor gyöngy selyem
Elkészítése:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
A mézet a cukorral és a vajjal egy főzőedényben megolvasztjuk. A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, a mézes masszát a többi hozzávalóval együtt hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) jól összedolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb. 5 mm vastag lappá nyújtjuk, és csillag alakú formákat szaggatunk belőle. A formákat az előkészített tepsibe helyezzük.
A tojást a tejjel felverjük, és megkenjük vele a csillagok tetejét. Végül a tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt kb. 8-10 perc alatt megsütjük. A megsült csillagokat egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A marcipánmasszát kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, kis háromszögeket vágunk belőle, és a csillagok egyik csúcsára illesztjük. A Dekor tollakkal megrajzoljuk a Mikulás szemét, szakállát, kezét, díszítjük a Mikulás sapkáját, megrajzoljuk az orrát, a gombokat és a kézelőt. A gombok helyére azonnal, még a máz megszilárdulása előtt Decor gyöngyöket nyomunk. Majd hagyjuk a mázat megszilárdulni.