ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Rum-golyó

2010. december 17. - Dyna 122

Hozzávalók(kb. 60 db-hoz): a tésztához: 4 tojás, 10 dkg porcukor, 1 cs. Dr. Oetker Bourbon vaníliáscukor, 10 dkg búzaliszt, 2 dkg kakaópor, 1 csapott tk. Dr. Oetker sütőpor; valamint: 10 dkg étcsokoládé, 125 ml rum, 10 dkg narancs- vagy baracklekvár; a mázhoz: 2 tasak Dr. Oetker tortabevonó ét prémium, Dr. Oetker Decor gyöngy selyem vagy Dr. Oetker csoki drazsé

Elkészítése:

A tepsit (30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.

A vajat az étcsokoládéval gőz felett megolvasztjuk. A tojást a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval elkeverjük, a masszához szitáljuk, és sima tésztává keverjük. A tésztát a tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk, a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt kb. 10 perc alatt megsütjük. A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk. A kihűlt tésztát egy keverőedénybe jól összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a rumot, a lekvárt és a csokoládét, és konyhai robotgéppel jól összedolgozzuk. A masszát 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

A masszából diónyi golyókat formázunk, 1 órára ismét hűtőszekrénybe helyezzük.

A tortabevonókat a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk. A golyókat a mázba mártjuk, sütőpapírra fektetjük, majd azonnal, még a máz megszilárdulása előtt Decor Gyönggyel vagy Csoki Drazséval díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr722524320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása