ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Töltött káposzta 2

2011. január 22. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 70 dkg savanyú káposzta, 8 db savanyúkáposzta-levél, 10 dkg rizs, 50 dkg darált sertéshús (esetleg 10 dkg füstölt hús), 1 közepes fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 ek. liszt, pirospaprika, majoranna, só, törött bors, 3 ek. olaj

Elkészítése:

A rizst megmossuk, átszűrjük és másfélszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük. (Használhatunk előre főzött rizst is.) A vöröshagymát apróra vágjuk, belekaparjuk a fokhagymát, és kevés zsiradékban megpirítjuk. Amikor a rizs kihűlt, összekeverjük a darált hússal, késhegynyi törött borssal, pirospaprikával, egy csipetnyi majorannával, hozzátesszük a megpirított vöröshagymát és a fokhagymát, megsózzuk, és a keveréket jól összedolgozzuk. Megtöltjük a savanyúkáposzta-leveleket.

Egy lábost jól kikenünk, beletesszük a savanyú káposztát (ha túl savanyú, hideg vízzel mossuk át), tetejére tesszük a töltelékeket, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Fedő alatt 1 óra hosszat pároljuk.

Ha a töltelékek megpuhultak, tálba szedjük. 2 evőkanál olajon rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával, hideg vízzel felengedjük, és besűrítjük vele a káposztát. Visszahelyezzük a töltelékeket, és kb. 10 percig együtt főzzük. Nem kavarva, csak rázogatva.

Tálaláskor a tál aljára tesszük a káposztát, a tetejére a töltelékeket, és meglocsoljuk tejföllel.

süti beállítások módosítása