ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Portugál rakott hal

2011. január 27. - Dyna 122

Hozzávalók: tonhal, burgonya, tojás, paradicsom, zöldpaprika, fehérbor, ecet, ételízesítő, só, petrezselyemzöld, kapribogyó, vaj

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítva karikákra vágjuk. A főtt tojásokat szintén karikákra vágjuk. A fagyasztott tonhalat kiolvasztjuk, és kb. 5 percig sós, enyhén ecetes vízben főzzük.

Ezután egy kivajazott tűzálló edény aljára fektetjük a burgonyakarikákat, megsózzuk, ráhelyezzük a halszeleteket és a tojáskarikákat. Paradicsom és zöldpaprika karikákkal befedjük, ételízesítővel megszórjuk, és kb. 1,5 deci fehérborral leöntjük. Alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben saját levében kb. 25 percig pároljuk. Tálaláskor finomra vágott petrezselyemmel és kapribogyóval meghintjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr212657961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása