ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Bagolyszem

2011. február 02. - Dyna 122

Hozzávalók: a tésztához: 6 db tojás, 20 dkg porcukor, 4 dkg kakaópor, 1 kk. szódabikarbóna; a krémhez: 3 púpozott ek. liszt, 3 dl tej, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 2 ek. kakaópor; a közepébe: 1-2 db banán

Elkészítése:

A tésztához a tojássárgákat a cukorral, a kakaóval és a szódabikarbónával összekeverjük, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és közepes lángon 15 percig sütjük. A tészta vékony legyen.

A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük, és kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt krémhez vegyítjük. A krémet két részre osztjuk, az egyik felébe a vaníliás cukrot, a másik félébe a kakaót keverjük.

A tésztalapot először megkenjük a fehér krémmel, majd arra rákenjük a barna krémet. A szélére banánt teszünk, és feltekerjük a tésztalapot, így szeleteléskor a közepén
a banán lesz a "bagolyszem".

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr992658199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása