ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Gombás-chilis savanyúság

2011. február 18. - Dyna 122

Hozzávalók kb. 3/4 literhez: 35 dkg gomba, 10 dkg koktélparadicsom, 6 cső piros húsú chilipaprika, 2 ág rozmaring, 4 gerezd fokhagyma, 75 g fekete olajbogyó, 1 ek. fehérbors, 2 babérlevél, 4 ek. balzsamecet, 1,5 dl fehérborecet, 2 dl fehérbor, só, cukor

Elkészítése:

A gombát megtisztítjuk és négybe vágjuk. Szűrőkanállal forrásban lévő vízbe mártva 1 percig blansírozzuk. A koktélparadicsomot megmossuk, a chilipaprikát félbevágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk. A rozmaringot megmossuk és jól lerázva megszárítjuk, s a babérlevéllel együtt egy nagy üvegbe tesszük.

1 dl vízből az ecettel és a borral páclét készítünk. Sóval, borssal alaposan megfűszerezzük. Ráöntjük a zöldségekre és legalább 1 napig érleljük.

Kb. 2 hétig tartható el.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr492715165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása