ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Krumplis "szendvics"

2011. március 31. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy burgonya, 15 dkg töpörtyű, 1 fej vöröshagyma, 1 db főtt és 1 db nyers tojás, 1,5 dl tejföl, 1 ek. mustár, só, őrölt bors

Elkészítése:

Négy személyre négy nagy burgonyát héjastól kefével többször váltott vízben lesikálunk, majd hosszanti irányban kisujjnyi vastagon felszeleteljük, és egy tepsire egymás mellé fektetjük. A forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg puha nem lesz, de megpirítani nem szabad.

Amíg a burgonya sül, 15 deka töpörtyűt átdarálunk egy fej vöröshagymával meg egy főtt tojással együtt, és egy nyers tojással, meg másfél deci tejföllel habosra keverjük. Sóval, őrölt borssal, és egy púpozott evőkanál mustárral ízesítjük, és vastagon a megpuhult burgonyára kenjük. A sütőbe visszatolva addig sütjük, amíg a burgonya alja szép ropogós nem lesz. Csak frissen jó!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr453509391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása