ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Karfiolleves (2)

2011. április 26. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg borjú- vagy sertéscsont, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg fehérrépa, 2 dkg só, 50 dkg tisztított karfiol, 4 dkg zsír, 6 dkg liszt, 1/2 cs. petrezselyemzöld, 1,5 dl tejföl

Elkészítése:

A csontot és a zöldséget 1,5 liter sós vízben 2 óra hosszat főzzük.

A leszűrt levesben a megmosott karfiolt darabokra szedve puhára főzzük.

Zsírból és lisztből világos rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldjét és a levesbe keverve felforraljuk. Tálalás előtt belekeverjük a tejfölt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr594096276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása