ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Tuttifrutti torta

2011. május 14. - Dyna 122

Hozzávalók 12 szelethez: 45 dkg sárgabarack (befőtt), 1 banán, 2 karika ananász, 2 dl édes fehérbor, 2 ek. méz, 3 tojás, 10 dkg liszt, 5 dkg kókuszreszelék, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1 cs. élesztőpor, 1 tk. gyömbérpor, porcukor a szóráshoz

Elkészítése:

A lecsepegtetett barackot és a többi gyümölcsöt vágjuk apróra, locsoljuk meg a borral és a mézzel, hagyjuk állni egy kicsit.

A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, majd adjuk hozzá a puha vajat, a lisztet, a kókuszreszeléket, jól dolgozzuk össze.

Külön tálkában keverjük össze az élesztőport, a vaníliás cukrot és gyömbérport. A tojásfehérjét verjük kemény habbá. Előbb az élesztős keveréket, majd a gyümölcsöket, végül óvatosan a tojáshabot is keverjük a lisztes masszába. A folyékony masszát öntsük kivajazott-lisztezett, 24 cm-es tortaformába. 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük 35 percig (tűpróba!).

A kész torát a formában hagyjuk kihűlni, és porcukorral megszórva tálaljuk.


1 szelet: 202 kcal


 

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr383545188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása