Hozzávalók 4 személyre: 6 nagy vagy 4 közepes burgonya kis kockákra vágva, 8 db tojás, 2 közepes fej vöröshagyma, só, őrölt bors, olaj
Elkészítése:
A krumplit süsd meg olajon, amíg épp hogy lepirul.
Vágd a hagymát apróra, dinszteld meg olajon, majd dobd rá a krumplit.
Verd fel a tojásokat, sózd, borsozd, és öntsd a krumplira. Ha úgy érzed, a lepény alja már átsült, és a teteje is kezd szilárdulni,tégy egy fedőt a serpenyő tetejére, fordítsd fel a serpenyőt, hogy a lepény a fedőre essen, majd vedd le a fedőt, és óvatosan csúsztasd vissza a lepényt a sütőedénybe. Süsd át ezt a felét is. Szeletelve tálald.
Variációk: szórhatsz bele gombát, apróra vágott zöldségeket, reszelhetsz bele sajtot stb.