ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Bolgár saláta

2011. augusztus 01. - Dyna 122

Hozzávalók: 1-1 kg karfiol, zeller, paradicsompaprika, sárgarépa, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek. olaj, 1 ek. só, 1 kk. tartósítószer, ecet, cukor

Elkészítése:

A megtisztított karfiolt rózsáira, a zellert ceruza vastagságú csíkokra, a paprikát szeletekre, a sárgarépát két milliméter vastag karikákra vágjuk, és befőzőlábasban összekeverjük. Három gerezd fokhagymával meg egy evőkanál sóval ízesítjük, és kiskanálnyi tartósítószert keverünk bele. Egy éjjelen át állni hagyjuk, ezalatt levet ereszt, majd nem túl nagy - legfeljebb egyliteres - üvegekbe töltjük. A saját levét ráöntjük, de mivel ez az üveget nem tölti meg, a hiányt enyhén ecetes-cukros, felforralt és kihűtött vízzel pótoljuk. Minden üveg tetejére 1-1 evőkanál olajat öntünk, és az  üvegeket lekötve a végleges helyükre állítjuk. Újévig eláll.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr614368599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.