ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Váci töltött csirkemell

2011. november 26. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 2 db egész csirkemell (4 fél), 20 dkg csirkemáj, 10 dkg zsír, 5 g só, 3 db zsemle, 2 db tojás, 50 dkg vöröshagyma, 1 dkg őrölt bors, 5 dkg ételízesítő, 1 cs. petrezselyemzöld, 16 dkg rizs, 10 dkg konzerv kukorica, 10 dkg konzerv zöldborsó, 50 dkg marinált paprika, 10 dkg zsír, 2 dkg só, 1 fej saláta, 20 dkg csalamádé

Elkészítése:

A két egész csirkemellet félbevágjuk, így kapunk 4 fél darabot. Ezeket az alsó csont mellett úgy vágjuk föl, hogy az egyik fele csukott maradjon.

Közben a májat (szív nélkül) félig megsütjük, és elkészítjük a tölteléket. A beáztatott zsemlét, a finomra vágott és aranysárgára pirított hagymát, a petrezselymet, a tojást és az ételízesítőt jól összedolgozzuk. Ezzel megtöltjük a nyitott csirkemellet, és a töltelék közepébe helyezzük a félig megsütött májakat. Megsózzuk, és sütőben locsolva szép pirosra sütjük.

Amíg a hús sül, elkészítjük a párolt rizst. Ha a rizs megfőtt, hozzáadjuk a kukoricát, a zöldborsót és a finomra vágott petrezselymet.

Tálaláskor a salátalevélre helyezzük a csalamádét, a marinált paprikát, mellé a rizst és a csontról lefejtett, szeletekre vágott csirkemellet. Köréje pecsenyelét öntünk.

süti beállítások módosítása