ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Virslis lencsesaláta

2011. december 26. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg lencse, 2 db babérlevél, 2 dl tejföl, 3 dkg mustár, 1 db citrom, 2 dkg porcukor, 1 lilahagyma, 1 pár virsli, 2 db főtt tojás, bors, só

Elkészítése:

A hideg vízbe áztatott lencsét leszűrjük, gyengén sós, babérlevéllel ízesített hideg vízben feltéve puhára főzzük. Ügyeljünk arra, hogy a lencseszemek ne főjenek szét, mert így az elkészült saláta kevésbé lesz gusztusos. A megfőtt lencsét leszűrjük és felhasználásig a hűtőszekrényben tartjuk.

Keverőedénybe tesszük a tejfölt, a mustárt hozzáadva habverővel simára keverjük, citromlével, cukorral, borssal, sóval, finomra vágott hagymával ízesítjük. Az így elkészített öntetbe keverjük a jól lehűtött lencsét és a karikára szelt virslit.

Tálaláskor főtt tojáskarikákkal díszítve helyezzük az asztalra.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr43495439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása