Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg lencse, 2 db babérlevél, 2 dl  tejföl, 3 dkg mustár, 1 db citrom, 2 dkg porcukor, 1 lilahagyma, 1 pár  virsli, 2 db főtt tojás, bors, só
 	
 	Elkészítése:
 	
 	A hideg vízbe áztatott lencsét leszűrjük, gyengén sós, babérlevéllel  ízesített hideg vízben feltéve puhára főzzük. Ügyeljünk arra, hogy a  lencseszemek ne főjenek szét, mert így az elkészült saláta kevésbé lesz  gusztusos. A megfőtt lencsét leszűrjük és felhasználásig a  hűtőszekrényben tartjuk.
 	
 	Keverőedénybe tesszük a tejfölt, a mustárt hozzáadva habverővel simára  keverjük, citromlével, cukorral, borssal, sóval, finomra vágott  hagymával ízesítjük. Az így elkészített öntetbe keverjük a jól lehűtött  lencsét és a karikára szelt virslit.
 	
 	Tálaláskor főtt tojáskarikákkal díszítve helyezzük az asztalra.
