ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Lazacsült különleges körettel

2012. január 03. - Dyna 122

Hozzávalók 2 személyre: 30 dkg lazacfilé, 2 édesköménygumó, 10 dkg őszibarack befőtt, 2 dl tejszín, 3 ek. vaj, só, őrölt fehér bors

Elkészítése:

Tisztítsuk meg az édesköményt, vágjuk cikkekre, sós, forró vízben főzzük három percig, majd szűrjük le (kevés főzőlevet tegyünk el), csepegtessük jól le.

Serpenyőben forrósítsunk meg egy evőkanál vajat, tegyük bele az édesköményt, és kevés főzővízzel, sóval, borssal ízesítve pároljuk még 5-6 percet. Ezután tegyük rá a cikkekre vágott barackot és öntsünk rá a tejszínt. Forraljuk össze.

A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, és a maradék felforrósított vajon kíméletesen süssük meg. (Nem szabad, hogy a hal kiszáradjunk, a belsejének jó szaftosnak kell lennie!)

Tálaláskor tegyük a tányérra az édesköményt, fektessük rá a halat, és locsoljuk meg a tejszínes mártással.


1 adag: 534 kcal


 

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr513510988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása