ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Fűszeres citrussaláta

2012. január 27. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 citrom, 3 narancs, 2 lime, 2 grépfrút, 4 klementin, 4 mandarin, 4 ek. méz, 1 rúd fahéj, 4 szem szegfűszeg, 2-3 csillagánizs, 15 dkg cukor, 8 dkg vegyes aszalt gyümölcs

Elkészítés:

A mézet felmelegítjük, majd kis lángon összeolvasztjuk a citrom és egy narancs kifacsart levével, valamint a fűszerekkel (fahéj, szegfűszeg, csillagánizs).

Egy salátástálban összekeverjük a megmosott és szükség szerint meghámozott, feldarabolt gyümölcsöket. A salátát leöntjük a mézes sziruppal, majd hűtőszekrénybe tesszük.

Az aszalt gyümölcsöket is apróra vágjuk, a cukorból pedig fél evőkanálnyi vízzel együtt világos színű karamellt készítünk, és ebbe szórjuk bele a szárított gyümölcsdarabkákat. Utána az egészet ráöntjük egy kiterített sütőpapírra, megvárjuk, hogy megszilárduljon, aztán kisebb-nagyobb darabokra tördeljük, és ezt a ropogós édességet kínáljuk majd a salátához.


1 adag: 165 kcal


 

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr664065138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása