ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Kapros túrógombócleves

2012. január 31. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 2 dl kefir, 15 dkg tehéntúró, 4 dkg vaj, 2 csapott ek. búzadara, 1 tojás, 1 ek. liszt, 2 db húsleveskocka, 1 cs. kapor, ízlés szerint só és őrölt fehér bors

Elkészítése:

A tojást habosra verjük, hozzáadjuk az olvasztott, de már nem forró vaj felét, a búzadarát és az áttört túrót. Sóval, borssal és a finomra vágott kapor felével fűszerezzük.

A megmaradt vajat kis fazékban megforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, és kevergetve világosra pirítjuk. A tűzről lehúzzuk, és felöntjük 8 deci vízzel. Simára keverjük, beletesszük a húsleveskockát és beleöntjük a kefirt. Jól összekeverjük és felforraljuk.

A gombócmasszából nedves kézzel apró gombóckákat formálunk, és a forrásban levő levesbe tesszük. 10 percnyi fövés után belekeverjük a megmaradt kaprot, és a tűzről lehúzva, befedve hagyjuk állni pár percig.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr54038296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása