ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Zöldségfelfújt (2)

2012. február 15. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 6 dkg liszt, 5 dkg vaj, 4 dl tej, 4 tojás, 50 dkg konzerv borsó, 50 dkg sárgarépa, 1 zellergumó, 15 dkg gomba, 3 ek. zsemlemorzsa, só, zsír, (5 dkg rezselt sajt)

Elkészítése:

6 deka lisztből 5 deka vajjal és 4 deci tejjel besamelt főzünk, kihűtjük. Megsózzuk, hozzáadunk 4 tojássárgáját, majd hozzákeverünk egy félkilós konzerv borsót leve nélkül, fél kiló megtisztított, kockára vágott, gőzben főtt sárgarépát, egy megtisztított, sós vízben megfőzött és kockára vágott zellergumót, és 15 deka párolt gombát. Végül hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét és 3 evőkanál zsemlemorzsát.

Kizsírozunk egy tűzálló tálat vagy pudingformát, beleöntjük a sűrű, zöldséges keveréket, és a sütőben, gőzben kb. egy óra hosszat főzzük. Tálalás előtt megöntözhetjük kevés vajjal vagy meghinthetjük 5 deka reszelt sajttal, de adhatunk hozzá sajtmártást is, úgy még finomabb.


A belevaló zöldséget kedvünk szerint variálhatjuk: adhatunk hozzá kevesebb répát és helyette levétől lecsurgatott konzerv karfiolt vagy apró szemű, sós vízben főtt hagymát.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr344338906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása