ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Töltött padlizsán (2)

2012. február 24. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb padlizsán, citromlé, 10 dkg főtt rizs, 20 dkg főtt füstölt hús, 10 dkg sajt, 2 paradicsom, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek. olaj

Elkészítése:

A töltött padlizsánhoz hosszában kettévágunk egy szép, nagy padlizsánt, a vágatokat citromlével megkenjük, majd a padlizsánt eredeti formájára összeillesztve, a forró sütőbe rakjuk. 20 percig sütjük, utána újra szétszedjük, és a fél padlizsánok belsejét kiszedjük, kockákra vágjuk.

Két evőkanál olajon egy kis fej apró kockákra vágott vöröshagymát aranysárgára sütünk, két gerezd összevagdalt fokhagymát meg 20 deka laskára vágott főtt füstölt húst adunk hozzá, és kevergetve 2-3 percig pirítjuk. A tűzről levéve tíz deka, sós vízben főtt rizzsel, a kockákra vágott padlizsánnal, meg két meghámozott, szintén kockákra szelt paradicsommal összekeverjük, és öt deka sajtot reszelünk bele. Púpozottan a fél padlizsánokba töltjük, a tetejét még öt deka reszelt sajttal meghintjük, és a forró sütőben aranysárgára sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr434209176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása