ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Zöldséggel tűzdelt sertéscomb

2012. március 25. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg sertéscomb, 2 nagyobb szál sárgarépa, 2 nagyobb szál fehérrépa, 1 babérlevél, csipetnyi kakukkfű, 2 közepes fej vöröshagyma, 1 ek. ételízesítő, 1 citrom, 1 ek. liszt, só, őrölt bors, 2 ek. olaj

Elkészítése:

A sárgarépát és a fehérrépát vékony hasábokra vágjuk, és a húst sűrűn megtűzdeljük vele.

Tűzálló tálat kiolajozunk, beletesszük a húst, hozzátesszük a maradék zöldséget, a cikkekre vágott hagymát, és kakukkfűvel, sóval megszórva megsütjük.

Sütés után a pecsenyelét zsírjára pirítjuk, a húst - melegen tartva - félretesszük. A zsiradékhoz hozzátesszük az ételízesítőt, a babérlevelet, megpirítjuk rajta a lisztet, és felengedjük 4 dl vízzel. Hozzáadjuk a citrom levét, és 5 percig forraljuk. Majd sóval, őrölt borssal ízesítjük. Átpasszírozzuk, és a mártásba visszatesszük a hússzeleteket.

Tört burgonya, burgonyapüré vagy burgonyafánk adható hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr564338935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása