ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Mustáros hentestokány hagymás burgonyával

2012. május 13. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg sertéscomb, 4 ek. olaj, 1 fej vöröshagyma, só, őrölt bors, 2 ek. mustár, 4 csemegeuborka, 1 nagyobb pritaminpaprika, 1 cs. petrezselyemzöld, 1 ek. liszt; a körethez: 80 dkg tisztított burgonya, só, őrölt bors, 3 dkg vaj, 2 lilahagyma, 2 szál zellerzöld, 1 ek. pirospaprika

Elkészítése:

Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a félujjnyi vastagra csíkozott sertéscombot, további 3-4 percig pirítjuk, közben sóval, borssal, mustárral fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd fedővel letakarva majdnem puhára pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csemegeuborkát, a pritaminpaprikát, az aprított petrezselymet, újból annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, és ha a hús puhára főtt, kevés hideg vízzel simára kevert lisztes habarással sűrítjük.

A körethez a burgonyát enyhén sózott, forrásban lévő vízben megfőzzük, leszűrjük, és burgonyanyomóval összetörjük. Ezután hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott lilahagymát, a zellerzöldet, megszórjuk fűszerpaprikával, és sóval, borssal ízesítjük. Jól összekeverjük, majd tányérra halmozzuk, mellétesszük a hentestokányt, és petrezselyemmel díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr164527501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása