ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Fűszeres puncs

2012. június 08. - Dyna 122

1338568872_07.jpgHozzávalók 4–6 pohárhoz: 40 gramm almachips, 100 ml Alnatura bio almalé, 600 ml Alnatura bio filteres fekete teából készült főzet, 350 ml Alnatura bio narancslé, 1 teáskanál forralt bor fűszerkeverék, 50 gramm Alnatura bio virágméz, 50 gramm hámozott, egész vagy szeletelt mandula

Elkészítése:

A szárított almakarikákat kis kockákra vágjuk és almalébe beáztatjuk. Közben elkészíthetjük a 600 ml fekete teát, a csomagoláson látható utasítások alapján. Adjuk hozzá a forralt bor fűszerkeverékkel elkevert narancslevet és a virágmézet, majd hevítsük fel. Az így elkészült puncsot 15 percig hagyjuk állni, végül gondosan szűrjük át. Tegyük bele az almadarabkákat, az almalevet és a mandulát.

Még további fűszerekkel is díszíthetjük, pl. csillagánizs, szegfűszeg, fahéjrúd, és fokozhatjuk az ízhatást egy evőkanál Amaretto likőrrel. Kínáljuk vastag falú puncsos poharakban.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr824588142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása