ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Somlói galuska

2012. június 10. - Dyna 122

Hozzávalók: 30 dkg világos piskótatészta, 30 dkg sötét (kakaós, esetleg diós) piskótatészta; töltelék: 1 l tej, 15 dkg liszt, 15 dkg cukor, 2 dkg zselatin, 8 db tojássárgája, 8 db tojásfehérje, 20 dkg kristálycukor

Elkészítése:

A tejből, lisztből, tojássárgájából, cukorból és a zselatinból sárga krémet főzünk. A fehérjéből cukorral kemény habot verünk és a sárga krém alá keverjük. (A krémet rumba áztatott mazsolával, aprított aszalt gyümölcsökkel és pirított dióval gazdagíthatjuk.)

Cukoroldat: 50 dkg cukor, 7 dl víz, 2 dl rum, 2 citrom reszelt héja

A cukrot felfőzzük a vízzel és a citromhéjjal, hűlni hagyjuk, majd rummal ízesítjük.

Csokiöntet: 20 dkg keserű csokoládé, 2,5 dl víz, 1/2 dl rum, kakaópor, tejszínhab és csokiöntet az összeállításhoz, tálaláshoz

A csokit a vízzel felfőzzük, hűlni hagyjuk, majd rummal ízesítjük.

Mély tálba tesszük a világos piskóta felét, bőven meglocsoljuk a cukoroldattal és rákenjük a krém harmadát. Most jön a csokis piskóta, ismét öntözés, ismét krém, majd a világos piskóta, öntözés és krém. Megszórjuk kakaóporral, majd hűtőben tároljuk.

Tálalás előtt egy jó kanálnyi halmot teszünk a tányérra, tejszínhabbal és csokiöntettel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr364590041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása