ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Gombás göngyölt harcsafilé

2012. október 16. - Dyna 122

cikk_recept_002.jpgHozzávalók 4 személyre: 4 db afrikai harcsafilé, 15 dkg gomba, 2 db tojássárgája, 2 ek. olaj, 1/2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 cs. petrezselyemzöld, 1 cs. koriander, 1 mk. őrölt fekete bors, 1 tk. só

Elkészítése:

Az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a szeletelt gombát, majd tovább pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadunk 2 gerezd, vékony szeletekre vágott fokhagymát. A gombát addig pirítjuk, amíg a nedvessége nagy része elpárolog, illetve külseje meg nem pirul. Ezután egy tiszta üvegtálba helyezzük, hozzáadjuk a 2 tojássárgáját és a finomra vágott petrezselyemzöldet, ezekkel még forrón elkeverjük, és rövid időre félretesszük.

A harcsafiléket kiterítjük, majd egy vékony pengéjű, éles késsel egyenletes vastagságúra vágjuk. A filék vágott felületét megsózzuk és ráterítjük a gombapépet. Hosszanti irányban felgöngyöljük, majd sütőtepsire téve szorosan egymás mellé helyezzük a felgöngyölt harcsaszeleteket és 180 ºC-os sütőben 20 percig sütjük.

Forrón, korianderlevelekkel vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr874910312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása