ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Uborkás-kapros libazúza

2012. november 20. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg libazúza, 10 dkg füstölt szalonna, 2 ecetes uborka, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 1 nagy csokor friss kapor, ízlés szerint só és törött bors, kevés cukor

Elkészítése:

A füstölt szalonnát apróra vágjuk és a zsírját kisütjük. A pörcöt hagyjuk a zsírban. Rátesszük a megtisztított és apró kockákra vágott vöröshagymát. Sárgára fonnyasztjuk, majd lepirítjuk rajta a megtisztított és ugyancsak kockákra vágott libazúzát. Aláöntünk 2 deci vizet, megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha már majdnem puha, belekeverjük az almareszelőn lereszelt ecetes uborkát, a finomra metélt kaprot. Kevés cukorral ízesítjük és jól összeforraljuk. Ezután elzárjuk alatta a lángot, és belekeverjük a tejfölt. Tálalásig lefedve tartjuk.

Galuskával vagy párolt rizzsel kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr934917251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása