ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Riói csirke

2012. április 21. - Dyna 122

Hozzávalók: csirke, fokhagyma, vöröshagyma, babérlevél, köménymag, só, ecet, vaj

Elkészítése:

Az összezúzott fokhagymát finomra vágott babérlevéllel, köménymaggal, sóval, reszelt vöröshagymával és kevés ecettel elkeverjük.

A félbevágott csirkéket sózzuk és a fűszerkeverékkel bekenjük. Kb. 2 óráig állni hagyjuk, majd kivajazott tűzálló edényben forró sütőben, saját levével gyakran locsolgatva puhára sütjük.

Rizi-bizi körettel tálaljuk.

Mézes-mákos palacsinta

Hozzávalók 8 db-hoz: 8 db palacsinta (lásd az alapreceptet), 5 dkg porcukor + a szóráshoz, 15 dkg darált mák, 5 dkg méz, 1 ek. vaj, 1 dl tejszín, 2 tojássárgája

Elkészítése:

Az alaprecept szerint készítsd el a palacsintatésztát.

A porcukor felét kevés vízzel forrósítsd fel, öntsd bele a mákot, majd a tűzről levéve keverd hozzá a mézet. A palacsintákat töltsd meg, tekerd fel, és tedd vajjal kikent tűzálló tálra egymás mellé. A sütőt melegítsd elő 200 fokra.

A tejszínt keverd ki a maradék porcukorral és a tojások sárgájával, majd öntsd a palacsintákra. Süsd át a sütőben, és a porcukorral meghintve forrón tálald.

süti beállítások módosítása